زارعی: اعتراض ها به داوری و هزینه بود/ سنگنوردان کلاهشان را قاضی کنند
رییس فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی می گوید که در مسابقات سنگنوردی جام فجر، سنگنوردان به دو موضوع هزینه و داوری اعتراض داشتند اما هنوز به صورت مکتوب چیزی به دست او نرسیده است.
رضا زارعی در گفتوگو با ایسنا، در مورد اعتراضات سنگنوردان در مسابقات جام فجر، اظهار کرد: هنوز از این اعتراضات گزارشات مکتوبی به من نداده اند، اما طی صحبت با مدیر مسابقه متوجه شدم که دو موضوع در این اعتراضات مطرح شده بود. یکی مربوط به هزینهها و دیگری بحث داوری بود.
او ادامه داد: در بحث داوری در همه مسابقات ایراد و مشکلاتی وجود دارد ولی این ها سبب نمیشود که نفراتی بخواهند مسابقات را به خاطر خطای داوری بر هم بزنند. قبلا و در مسابقات دیگر هم این ایرادات وجود داشته است ولی هیچ کسی نمیتواند به خاطر خطای داوری بازی و رقابت ملی را بر هم بزنند. این موضوع بخشودنی نیست.
رییس فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی در ادامه ، گفت: در مورد مباحث مالی نیز یک ماه قبل بخشنامه مسابقات روی سایت فدراسیون و همچنین از طریق ادارات ورزشی استانها اعلام شده بود . ورزشکاران با این دید به این مسابقات آمده بودند که می دانستند هزینه آنها چقدر است. این هزینهها همیشه و در مسابقات سالهای قبل نیز (جام فجر و قهرمانی کشور) نیز وجود داشته است.
زارعی خاطر نشان کرد: مسابقه زمانی قطع میشود که مرحله مقدماتی به اتمام رسیده است و نفراتی بیشتری این اعتراضات را میکنند در مراحل ابتدایی نتیجه خوبی نمیگیرند و عده ای را تحریک میکنند تا مسابقات را بر هم بزنند. من منتظر هستم که گزارش مکتوب از مدیر مسابقه به من اعلام شود و بعد از آن جلسهای را برگزار خواهیم کرد. ما نسبت به این موضوع بی تفاوت نخواهیم بود. این موضوع را بحث و بررسی خواهیم کرد. حتی اگر حق و حقوق بچهها تضییع شده باشد به آن رسیدگی خواهیم کرد.
او در پاسخ به این سوال که نفرات اعتراض کننده فینالیست بودند یا خیر؟ گفت: در این مسابقات شش نفر بیشتر به فینال راه پیدا نمیکنند. کسانی که امید انتخابی داشتند و از قبل خود را انتخاب شده فرض میکردند، زمانی که نتایجشان لب مرز بود و امید انتخابی را از دست دادند، معترض شدند. این مسابقات حکم انتخابی بازیهای آسیایی جاکارتا و قهرمانی جهان را نیز داشت. خیلی از جوانان به سنگنوردی آمدند و جای مدعیان را گرفتهاند. طبیعی است که مدعیان جای خود را تنگ می بینند و این استنباط را دارند که ممکن است جایگاهی نداشته باشند.
رییس فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی در پاسخ به این سوال که آیا این ورزشکاران تهدید شدهاند یا خیر؟ توضیح داد: نفری که دوربین گرفته و در قرنطینه و خوابگاه فیلمبرداری کرده است و از کمبودها و تصویربرداری کرده است، دوربین را در پیراهن خود به داخل قرنطینه برده، داور و طراح را تحریک میکند که حرفی بزند و او فیلم بگیرد از قبل برنامهریزی کرده و فیلم گرفته است.
وی افزود: هیچ گونه تهدیدی در این مسابقه وجود نداشته است. در آن فیلم نیز واضح است که مسئول برگزاری صریحا میگوید که اگر قرنطینه را ترک کنید قانون از مسابقات حذف خواهید شد. این تهدید نیست. این موضوع در کانالهای معاند نیز نشر داده میشود و نوعی تهدید قلمداد میشود، اما وقتی ورزشکار طبق قانون از قرنطینه خارج شوند، حذف خواهند شد.
او در پاسخ به این سوال که ورزشکاران معترض به این موضوع هستند که هزینه مسابقات خارجی و داخلی را خود متقبل میشوند، اظهار کرد: باید دید که چه مسابقهای خارجی را خود هزینه میکنند. زمانی که مسابقه ملی باشد و تیم ملی اعزام شود، فدراسیون هزینهها را پرداخت میکند. امسال مسابقات قهرمانی آسیای تهران دو میلیارد تومان برای ما هزینه در بر داشته است. چرا سنگنوردان به این موضوع اشاره نمیکنند اما تیم یخ نوردی با ۵۰ میلیون تومان به مسابقات قهرمانی آسیایی کره رفت و مدال و مقام نیز کسب کرد، اما در مسابقات بینالمللی که برخی از ورزشکاران در یک سال حدوداً ۱۸ مسابقه اعزام میشوند توانایی پرداخت هزینهها از سوی فدراسیونها وجود ندارد. طبیعی است که فدراسیونها این توانایی را نداشته باشند. ما فقط در سطح مسابقات ملی هزینه میکنیم و ورزشکاران تیم ملی به مسابقات جهانی و آسیایی اعزام میشوند فدراسیون ملزم به پرداخت هزینهها است.
رییس فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی در ادامه، گفت: این مسابقات هزینههای زیادی را برای ما در بر دارد. من هم واقف هستم که شرایط اقتصادی برای خانواده ها سخت است. ورزشکاران جوان هستند و دستشان در جیب خانواده ها است. من هم دلم می سوزد، ولی فدراسیون هم نمیتواند برای مسابقاتی همچون قهرمانی کشور و جام فجر که ۷۰ – ۸۰ میلیون تومان هزینه در بر دارد، ورودی نگیرند. ورودی فقط یک سوم هزینههای مسابقات میشود و مبلغ هزینههای کادر و میزبانی مقدار زیادی است. این نیست که این مسابقات رایگان برگزار شود و ما بخواهیم در این زمینه درآمدزایی کنیم. ورزشکاران اینها را در نظر نمیگیرند. البته من به آنها حق میدهم ورزشکاران درآمد ندارند، ولی ما هم چارهای نداریم جز این که برای این مسابقات ورودی بگذاریم.
زارعی در پاسخ به این سوال که آیا داوران این مسابقه کارآموز بودند یا خیر؟ گفت: خیر این طور نیست. داوران قارهای و بینالمللی این مسابقات را برگزار میکنند. در این مسابقات سر طراح ، داور مسیر و داور بینالمللی حضور دارند ولی من هم منکر این نیستم که خطای داوری رخ نداده است ولی همان طور که گفتهام خطای داوری باعث بر هم خوردن مسابقات نمیشود. همه جای دنیا خطای داوری وجود دارد ولی کجا به خاطر خطای داوری مسابقات ملی را بر هم می زنند. بحث داوری بهانه ای است که به سایر مشکلاتشان می چسبانند.
او در پایان خاطر نشان کرد: ما مسابقات قهرمانی آسیا و اردوهای تیم ملی را برگزار کردیم و هزینه زیادی بر روی دوش فدراسیون است. این فدراسیون پنج رشته دارد که چهار رشته آن قهرمانی به دست آورده است. یخ نوردان ما به جرات میگویند که یک دهم سنگنوردان هزینه شد و پنج مدال قهرمانی آسیا را نیز به دست آوردند. بهتر است که سنگنوردان کلاهشان را قاضی کنند و ببینند که یک دهم هزینه ای که برای آنها شده است بازدهی داشته است یا خیر. آنها که توقع دارند اول باید انتظارات را رفع کنند.