اخبار کوهستان

مهدی هنرمند / تلاش برای کسب عنوان پلنگ برفی

 

 «مهدی هنرمند» کوه نوردی با چهره ی همیشه خندان و دوست داشتنی و به دور از حاشیه و هیاهوست. او دو سالی است  بی سر و صدا در حال تلاس بر روی قلل پنج گانه برای دریافت عنوان پلنگ برفی است. مهدی می رفت که بعد از زنده یادان «مهدی عمیدی» و «مهدی اعتمادی فر» سومین مهدی ای باشد که به این مهم و عنوان دست می یابد؛ اما متاسفانه در تلاش هم زمان که بعد از صعود «خانتنگری» داشت از صعود به «پوبدا» باز ماند تا دست یابی وی به این عنوان به آینده موکول شود.  مهدی را چندی پیش در حاشیه مراسم گزارش خوانی تیم های همیالیا نوردی هیات کوه نوردی استان تهران  دیدیم و از او  درباره صعود های اخیرش که در راستای کسب عنوان پلنگ برفی بود و اینکه چی شد نتوانست آخرین قله را صعود کند پرسیدیم. نتیجه این گفتگوی خودمانی را در ادامه  می توانید مطالعه نمایید.

پلنگ برفی: وبلاگ کوه نوردی و صعودهای ورزشی گل کوه در تعریف پلنگ برفی می نویسد:

«پلنگ برفی» به کوه نوردی اعطاء می شود که پنج قله بالای هفت هزارمتر کشور سابق اتحاد جماهیر شوروی  یا روسیه و کشورهای مشترک المنافع فعلی بشرح زیر را صعود کند :

1-    سامانی (کومونیزم سابق)

2-   کورژنفسکایا

3-  ابن سینا(لنین سابق)

4-  پوبدا

5-  خانتنگری

تاکنون 609 نفر موفق به کسب این عنوان شده اند که در میان آنها 30 زن دیده می شود که معروف ترین آنها جونگو تابئی ژاپنی اولین بانویی است که قله اورست را صعود کرده ، جونگو در سن 56 سالگی مسن ترین زنی شناخته شد که موفق به کسب این لقب شد و در میان مردان دنیس اروبکو دیده می شود که رکورد بی نظیر صعود به پنج قله یاد شده را در عرض 43 روز به نام خود ثبت کرده ، در شرایطی که برخی از فاتحان این قله ها چند سال برای تکمیل برنامه خود وقت صرف کرده اند.

بنا به اعلام سایت کوه نوردی روسیه  آخرین ثبت نام برای کسب عنوان پلنگ برفی شامل هفت نفر بوده که فقط دو نفر از آنها در سالجاری موفق به تکمیل پروژه خود شده اند و در واقع امسال کسی موفق به صعود به قله پوبدا و کومونیزم (سامانی) نشده .

در این آدرس مشخصات کسانی که موفق به دریافت این لقب شده اند منتشر شده که ردیف 585 آن به نام  زنده یاد مهدی عمیدی آهنگ به ثبت رسیده  که در سال 2011 موفق به تکمیل پروژه  خود شده در آدرس یاد شده نامی از زنده یاد مهدی اعتمادی فر دیده نمی شود. اما در این آدرس که توسط یکی از دوستان اعلام گردید نام اولین پلنگ برفی ایران نیز وجود دارد.

Russianclimb

 

 

 

 

کوه نامه : لطفا به صورت مختصر خودتان را معرفی کنید و از فعالیت های کوه نوردی و صعود هایی  که داشتید بگویید.

- مهدی هنرمند هستم متولد 1361. کارشناس مهندسی کامپیوتر و کارشناس ارشد مدیریت ورزشی. اگر از سوابق صعودهای برون مرزی شروع کنم؛ این اتفاق در سال 1392 و کار بر روی قله لنین به ارتفاع 7134 متر آغاز شد که تجربه بسیار ارزشمندی بود. بعد از آن در سال 1393 به منظور صعود همزمان دوقله «کورژنفسکایا» به ارتفاع 7106 متر و «کومونیزم» به ارتفاع 7495 متر راهی کشور تاجیکستان شدم و موفق به صعود هر دو قله شدم و در سال جاری (1394) به جهت تلاش بر روی قلل «خانتانگری: 7010 متر و «پوبدا» 7439 متر دوباره راهی قرقیزستان شدم.

 

 

 

کوه نامه : در مورد عنوان پلنگ برفی که به دنبال کسب آن هستید توضیح دهید. چه شد که تصمیم گرفتید برای کسب عنوان پلنگ برفی تلاش کنید؟

- پلنگ برفی یک نشان شجاعت در دنیای کوه نوردی است که به افرادی که موفق به صعود هر پنج قله ای که از آن ها نام بردم شوند، اعطا میشود. سال ها پیش که رویای کوه نوردی جدی و صعودهای برون مرزی را، در سر می پروراندم تصادفا با این عنوان آشنا شدم. (چه نام با شکوهی! عجب پروژه چالش برانگیزی!) با مطالعات بیشتر و مشورت با دوستانم فصل جدیدی از تمرینات و فعالیت کوه نوردی را آغاز کردم تا آماده انجام کار شوم.

 

کوه نامه : برای کسب عنوان پلنگ برفی کدام قلل را صعود کرده اید ؟ چه قله های دیگری باقی مانده است؟

برای کسب نشان پلنگ برفی، چهار قله از مجموعه پنج قله ای که پیش از این ذکر کردم صعود شده و فقط پوبدا باقی مانده، البته امسال (1394) تا کمپ 2 پوبدا هم تلاش کردم...

 

 

 

کوه نامه : برای صعود هایتان آیا اسپانسری دارید ؟ وضعیت مالی برنامه صعود خانتانگری و پوبدا به چه شکل بوده؟

-همانطور که می دانید جلب نظر حامیان مالی برای برنامه های کوه نوردی کار بسیار دشواری است. اما در این میان برخی از دوستانم واقعا به من لطف داشتند و در تامین بخشی از هزینه های مالی و تجهیزات برنامه صمیمانه یاری کردند. در اینجا لازم می دانم از فدراسیون کوه نوردی، هیات کوه نوردی استان تهران (آقای مهندس رمضانی)، انجمن کوه نوردان ایران (آقای عباس ثابتیان)، هیات کوه نوردی شمیرانات (آقای دکتر مساعدیان)، شرکت کوه نوردی کساء (آقای مهندس شیرمحمد) و شخص آقای همایون بختیاری نام ببرم. البته در نهایت احترام به حمایت های این دوستان باید بگویم بخش بسیار کوچکی از هزینه های برنامه و تجهیزاتم تامین شد، و در آخر هزینه مالی بسیار سنگینی بر دوشم باقی ماند.


کوه نامه : برای صعود های امسال چه تمریناتی انجام دادید و چگونه شد که تصمیم گرفتید دو قله پشت سر هم صعود کنید؟

به طور جدی تمریناتم را از بهمن ماه سال گذشته آغاز کردم و طبق برنامه ریزی تمرینی پیش رفتم. اما ماجرای صعود دو قله هم جالب است. با توجه به شناختی که از خودم داشتم می دانستم که مشکلی برای صعود پی در پی دو قله نخواهم داشت و پس از صعود هم زمان کورژنوسکایا و کومونیزم در سال 92 به این یقین رسیدم. اما در این میان بسیاری از دوستانم موکدا توصیه کردند که این کار را انجام ندهم، ولی...

 کوه نامه: چرا توصیه به خودداری از صعود دو قله شدید؟

- در مورد توصیه به خودداری از صعود دو قله باید بگویم که نظرات مربیان و دوستانم و علی الخصوص اعضای محترم شورای برون مرزی بسیار قابل احترام است و قطعا به منظور حفظ سلامتی کوه نورد صورت میگیرد، اما بعضی وقتها معیار و شاخصی برای این توصیه ها وجود ندارد و فقط بر اساس شنیده هاست. به عنوان مثال تمام کسانی امسال سعی کردند من را از صعود پوبدا منصرف کنند. حتی یک بار تلاش  هم برای صعود پوبدا نداشتند و فقط بر اساس شنیده ها می گفتند پوبدا کوه خطرناکی است.

کوه نامه: و صحبت از برنامه ریزی تمرینی هم کردید؛ طراحی تمریناتان برای صعود های این چنینی را چه کسی برایتان می کند ؛ در واقع مربی دارید؟

- طراحی تمریناتم را خودم انجام می دهم. حدودا 7 سال است که بطور تخصصی مدرس آمادگی جسمانی و فیتنس هستم و برای بسیاری دیگر از دوستانم برنامه ریزی تمرینی انجام می دهم. 

 

 

 کوه نامه : چرا پوبدا صعود نشد ؟ ماجرای اتمام ویزا چه بود ؟ 

- کاشکی این سوال را نمی پرسیدید! بعد از صعود خانتانگری آن قدر سرحال و پر انگیزه و رو فرم بودم که پس از بازگشت به بیس کمپ بلافاصله آماده تلاش بر روی پوبدا شدم. یعنی امروز خانتانگری صعود شد و به کمپ 3 بازگشتم فردا صبح از کمپ 3 به کمپ اصلی آمدم، شب را استراحت کردم و روز بعد راهی پوبدا شدم. البته این را هم بگویم که اصلا حرکت  قابل توصیه ای نیست. بله پوبدا صعود نشد چون زمان ویزای یک ماهه تمام شد، اما این همه ماجرا نبود؛ بسیار سرحال و آماده تا کمپ 2 پیشروی کردیم، اما... تصمیم به بازگشت گرفتیم... ترجیح می دهم توضیح بیشتری ندهم تا وارد حاشیه نشوم!


کوه نامه : چه تیم های دیگری در منطقه بودند؟آیا آنها موفق به صعود پوبدا شدند؟

- همان طور که می دانید نام دیگر قله پوبدا، قله "ویکتوری" به معنی پیروزی است. امسال به مناسبت سالگرد پایان جنگ جهانی دوم تیم ملی روسیه و کوه نوردانی از اکراین در یک اقدام مشترک و با تمام امکانات بر روی پوبدا تلاش کردند و تعدادی از آنها موفق به صعود قله شدند. البته متاسفانه دو کشته هم دادند. تلاش بر روی پوبدا آنقدر ارزشمند است که برای صعود از مسیر نرمال هم، رییس فدراسیون روسیه بیش از یک ماه در بیس کمپ حضور داشت تا فعالیتهای تیمش را رصد کند.

 

 

 

 کوه نامه :  آیا قصد تلاش دوباره برای صعود قله پوبدا را دارید ؟

- خوب، پوبدا قله ای نیست که بتوان از تلاش بر روی  آن چشم پوشی کرد. کار بر روی پوبدا بسیار جدی، فنی و لذت بخش است. از طرفی هزینه های خاص خود را دارد. در صورت تامین منابع مالی امیدوارم بتوانم بازهم به پوبدا برگردم تا این پروژه را تکمیل کنم. به هر حال من به تمریناتم ادامه می دهم...

 

 

 

 کوه نامه : در خاتمه اگر مورد دیگری نیاز به توضیح دارد بفرمایید. 

- در پایان از حمایتهای ارزشمند خانواده و دوستان و مربیانم تشکر می کنم. به امید روزی که کوه نوردان ایرانی هم مانند کوه نوردان سایر کشورها بدون دغدغه های مالی و فکری و.... صعود کنند.

 کوه نامه : از شما برای وقتی که در اختیار ما قرار دادید تشکر می کنیم و آرزو می کنیم مهدی هنرمند سومین پلنگ برفی کشور باشد.

- من هم از شما نشکر می کنم

 

Related Articles

گفتگوها