چندی پیش گزارش سه غارناشناخته ای را اطلاع دادند که بعد از بررسی توپگرافی منطقه و جمع آوری اطلاعات میدانی و با هماهنگی و همکاری اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان چاراویماق و با همکاری دهیار « منصور سلطانی» به عنوان راهنمای محلی در روزچهارده خرداد سال۹۷ به طرف روستای مورد هدف ( آلبر) حرکت کردیم.روستای علی بیکلو اولیا در جنوب شهرستان چاراویماق واقع شده است و از نظر مورفولوژی کاراست و منطقه ای مستعد برای غارنوردی و غارشناسی به شمار می آید و سنگ های این منطقه انحلالی و فرسایشی است.
بعداز طی مسافتی در زمان ۱/۳۰ به دهانه بزرگ غار ( قائ آنبائ) رسیدیم بعد از بررسی سنگ های دهانه غار به علت فرسایشی و ریزشی بودنی از رول کوبی صرف نظر کردیم از یک سنگ ریشه دار کارگاه ایجاد کردیم.
بعداز طناب ریزی و ۳۵ مترفرود معلق به دالان بسیار شیبدار رسیدیم بازهم از یک سنگ کارگاه دوم را ایجاد کردیم این فرود ۲۰ متر و به صورت شیبدار منتهی می شود به گسلی باریک. از یک سوراخ قابل اطمینان کارگاه سوم را ایجاد کردیم این بار فرود ۴۵ متری مارپیچی داشتیم .
برف های کف غار تازه آب شده بود این غار جزء غارهای زنده به شمار می آید و تزئینات داخل غار بسیار زیبا و دارای دو تالار و دو گسل ۲۰ متری می باشد. بعد از مراحل عکاسی به دهانه غار برگشتیم با همکاری دوستان وسایل را جمع کردیم . ناگفته نماند دهانه این غار رو به شمال است.
به طرف « غار جوم جوم» که در شمال این غار با فاصله ۱۵ دقیقه ای قرار دارد حرکت کردیم دهانه غار بسیار تنگ رو به جنوب است. بعد از ایجاد کارگاه با ۲۰ متر فرود معلق به یک تالار به طول ۳۰ متر و دو گسل به اندازه ۲۰ متر رو به بالا و ۳۰ متر رو به پایین می رسیم. این تالار را به علت وجود لانه جوجه کلاغ های سیاه « لانه کلاغ» می گذاریم . بعد از مراحل عکاسی به طرف بالا صعود کردیم و از غار خارج شدیم.
و اما «غار بزرگ ساری قایا» به معنای صخره زرد ، دهانه این غار در بالای صخره ای رو به شمال قرار دارد. این سه غار در یک مسیر قرار دارند و اندازه دهانه ۴/۱۰ متر است. همینطور که اشاره کردم سنگ های محوطه غار از نوع سنگ های فرسایشی و ریزشی هستند. کارگاه را از سنگی ایجاد کردیم و پس از ۱۰ متر فرود معلق به ابتدای غار رسیدیم . از یک ورودی تنک به اطاقک ۳/۴ می رسیم. در این جا باز هم از یک سنگ کارگاه دوم را ایجاد کردیم فرود اینجا ۵متر و بقیه به صورت افقی به طول ۵۰متر می باشد که به تالار چهارراه میرسیم به این علت که در این تالار چهار مسیر وجود دارد.
مسیر شماره یک کمی شیبدار حدود ۴۰ متر است که می رسیم به دو تالار دارای اشکال مختلف و دو گسل و مسیر دوم کمی شیبدار و بعد از ۵۰ متر پیمایش از یک معبر باریک سینه خیز وارد تالارمی شویم وبعد از یک معبرباریک به همان مسیرشماره یک ملحق می شود. ناگفته نماند مسیر های یک و دو مثل دالان می ماند .
اما مسیر شماره سه در تالار چهارراه ؛ که از یک سنگ بزرگ کارگاه از دو نقطه ایجاد کردیم و بعد از فرود ۷متری کارگاه دوم از یک سنگ ایجاد کردیم فرود این مرحله ۱۵ متر می باشد که به یک سکو میرسیم و فرود سوم با همان طناب ۳۰ متر کاملا معلق به کف تالار مروارید میرسیم .از یک معبر باریک با زحمت زیاد وارد تالار سپهر می شویم اینجا واقعا زیبایی خودش را دارد و تزئینات این تالار بسیار زیباست و دو حوض دارد که حوض ماهپری و کوسر و یک تالار دیگر رو به پایین دارد و دارای اشکال مختلف و یک معبر است که امکان کاوشهای دیگری را می دهد بعد از مراحل عکاسی و فیلم برداری یومار زنان به دهانه غار برگشتیم مورد استقبال دوستان قرار گرفتیم.
ناگفته نماند بزرگترین غار این منطقه غار ساری قایا از نظر تزئینات شبیه به غار دوکچی بوکان می باشد.پس از اکتشاف غارها به دهیار روستا و سفارش صیانت از این غار ها و جلوگیری از ورود افرادسودجو انجام شد. در این کاوش ها اداره میراث فرهنگی چاراویماق و بناب و دهیار روستا و راهنمای محلی علی بایرامی همکاری داشتند. نفرات شرکت کننده
فریدون وحدانی سرپرست برنامه، اسد سلحشور ، مهران شریفی اسمائیل امیر واحدی
ارسال خبر : فریدون وحدانی