کتاب ۱۰۰مسیر طبیعتگردی ایران همزمان با روز دماوند منتشر شد. در این کتاب تلاش شده مسیرهای متنوع از قلهها تا درهها، از رکابزنی تا بیراهه گردی، از دریاچهها تا تالابها، از مسیرهای پیمایشی تا آبشارها و از شترسواری تا اسبسواری معرفی شود.کتاب «۱۰۰ مسیر طبیعت گردی ایران» به نگارش پرویز شجاعی پارسا، زیر نظر آرش نورآقایی با موضوعیت ایران، گردشگری محیط زیست، توسط نشر اگر منتشر شده است.
به گفته انجمن علمی تاریخ داشگاه شهید بهشتی:
گزینش صد مسیر شاخص و منحصر به فرد در این کتاب، موجب عبور مسافر است از میان جاذبههای خاص جغرافیایی همچون جنگلهای چند میلیون ساله هیرکانی، آبشارهای مرتفع، دریاچهها، تالابها، چشمههای گوارا، حوضچهها و گنبدهای نمکی، ییلاقات و روستاها، مسیرهای پر گل و باغات و میوههای خودرو و معرفی میکند انواع پوششهای گیاهی و جانوری ویژه مناطق راه را و مسیر عبور پرندگان مهاجر، حیات وحشهای محافظت شده سازمان محیط زیست، دشتهای بکر و صخرهها، بام ایران و دگر قلل بلند، دهانههای آتشفشانی و دستهبندی کوهها، تذکر به وجود شیبهای تند و فرازهایی سخت، مسیر تیغهای در نزدیکی برخی قلل، گازهای گوگردی، بادهای تند و نکات ایمنی ضروری در سفرها را.
«کتاب ۱۰۰ مسیر طبیعت گردی» هر آنچه از نکات خاص جغرافیایی در طی طریق، مسافر با آن مواجه است، نام میبرد. اسامی و معانی برخی نامها از کوهها تا روستاها و گردنهها و گهگداری، گریزی کوتاه دارد به آثار تاریخی، جادههای سنگفرش قدیمی، وجود فسیلها، ... و البته طرق عبور: پیمایشی؛ آن نیز گاهی به توفیق همراهی با عشایر، کوهپیمایی، دره نوردی، مسیرهای رکابزنی، سفرهای کویری و عبور از رملهای شنی، شتر و اسب سواری و رفتینگ.نویسنده اثر، مناطق بکری که دسترسی آنها برای عموم میسر نیست را تا حد امکان با ارائه عکسها، شرح داده، برای هر سفر برنامه کوتاه و مفید پیشنهاد میدهد، لوازم راه و حذر از مسیرهای خطرناک یا نشان دادن راههای بینشان:
«برای رسیدن به درۀ "راگه" که هیچ گونه نشانه و تابلویی ندارد باید از جادۀ کمربندی رفسنجان به سوی کرمان بروید، ...» با اسکن QR Code های درج شده در صفحات این کتاب و استفاده از google map میتوان مسیریابی کرد.
مکانهایی که نیاز به مجوز سازمان محیط زیست دارند یا نیاز به حضور مربی و همراه برای مسافر، تجهیزات فنی و لوازم ضروری، از نکات مهم این اثر است ایضا جداول متعدد دارای علامتهای قراردادی برای نشان دادن نقاط جغرافیایی و چکیده اطلاعات مهم هر سفر.
نوشتار کتاب مزبور به خوانندهاش میگوید در انتهای راه، کدامین چشمانداز در انتظار مسافر است و شرحی ساده و دلنشین از جغرافیای متنوع کشور دارد و با تجربیات و پژوهشهای پانزده سالهی نویسندهاش در صنعت گردشگری، راهنمایی است مناسب برای مسافران علاقمند به جاذبههای گردشگری ایران.
برای اطلاعات بیشتر می توانید به پیج اینستاگرام شخصی پرویز شجاعی پارسا مراجعه نمایید .( برای ورود به پیج ایشان روی این متن کلیک کنید)