کتاب و مقاله

كتاب 100 مسير طبيعت گردي ايران

کتاب ‌۱۰۰مسیر طبیعت‌گردی ایران هم‌زمان با روز دماوند منتشر شد. در این کتاب تلاش شده مسیرهای متنوع از قله‌ها تا دره‌ها، از رکاب‌زنی تا بیراهه گردی، از دریاچه‌ها تا تالاب‌ها، از مسیرهای پیمایشی تا آبشارها و از شتر‌سواری تا اسب‌سواری معرفی شود.کتاب «۱۰۰ مسیر طبیعت گردی ایران» به نگارش پرویز شجاعی پارسا، زیر نظر آرش نورآقایی با موضوعیت ایران، گردشگری محیط زیست، توسط نشر اگر منتشر شده است.

به گفته انجمن علمی تاریخ داشگاه شهید بهشتی:



گزینش صد مسیر شاخص و منحصر به فرد در این کتاب، موجب عبور مسافر است از میان جاذبه‌های خاص جغرافیایی همچون جنگل‌های چند میلیون ساله هیرکانی، آبشارهای مرتفع، دریاچه‌ها، تالاب‌ها، چشمه‌های گوارا، حوضچه‌ها و گنبدهای نمکی، ییلاقات و روستاها، مسیرهای پر گل و باغات و میوه‌های خودرو و معرفی می‌کند انواع پوشش‌های گیاهی و جانوری ویژه مناطق راه را و مسیر عبور پرندگان مهاجر، حیات وحش‌های محافظت شده سازمان محیط زیست، دشت‌های بکر و صخره‌ها، بام ایران و دگر قلل بلند، دهانه‌های آتشفشانی و دسته‌بندی کوه‌ها، تذکر به وجود شیب‌های تند و فرازهایی سخت، مسیر تیغه‌ای در نزدیکی برخی قلل، گازهای گوگردی، بادهای تند و نکات ایمنی ضروری در سفرها را.

«کتاب ۱۰۰ مسیر طبیعت گردی» هر آنچه از نکات خاص جغرافیایی در طی طریق، مسافر با آن مواجه است، نام ‌می‌برد. اسامی و معانی برخی نام‌ها از کوه‌ها تا روستاها و گردنه‌ها و گهگداری، گریزی کوتاه دارد به آثار تاریخی، جاده‌های سنگفرش قدیمی، وجود فسیل‌ها، ... و البته طرق عبور: پیمایشی؛ آن نیز گاهی به توفیق همراهی با عشایر، کوهپیمایی، دره نوردی، مسیرهای رکاب‌زنی، سفرهای کویری و عبور از رمل‌های شنی، شتر و اسب سواری و رفتینگ.

نویسنده اثر، مناطق بکری که دسترسی آنها برای عموم میسر نیست را تا حد امکان با ارائه عکس‌ها، شرح داده، برای هر سفر برنامه کوتاه و مفید پیشنهاد می‌دهد، لوازم راه و حذر از مسیرهای خطرناک یا نشان دادن راه‌های بی‌نشان:
«برای رسیدن به درۀ "راگه" که هیچ گونه نشانه و تابلویی ندارد باید از جادۀ کمربندی رفسنجان به سوی کرمان بروید، ...» با اسکن QR Code های درج شده در صفحات این کتاب و استفاده از google map می‌توان مسیریابی کرد.

مکان‌هایی که نیاز به مجوز سازمان محیط زیست دارند یا نیاز به حضور مربی و همراه برای مسافر، تجهیزات فنی و لوازم ضروری، از نکات مهم این اثر است ایضا جداول متعدد دارای علامت‌های قراردادی برای نشان دادن نقاط جغرافیایی و چکیده اطلاعات مهم هر سفر.

نوشتار کتاب مزبور به خواننده‌اش می‌گوید در انتهای راه، کدامین چشم‌انداز در انتظار مسافر است و شرحی ساده و دلنشین از جغرافیای متنوع کشور دارد و با تجربیات و پژوهش‌های پانزده ساله‌ی نویسنده‌اش در صنعت گردشگری، راهنمایی است مناسب برای مسافران علاقمند به جاذبه‌های گردشگری ایران.

 

برای اطلاعات بیشتر می توانید به پیج اینستاگرام شخصی پرویز شجاعی پارسا مراجعه نمایید .( برای ورود به پیج ایشان روی این متن کلیک کنید)

 

 

 

 

رونمایی از دو کتاب جدید کوه‌نوردی: سرطناب و کوهنوشته ها

دوشنبه ۲۴ آبان از ساعت دو تا شش بعد از ظهر در فضای باز «کافه فرش» (منیریه، خیابان معیری، پلاک ۱۱۸) مراسم رونمایی و معرفی دو کتاب جدید کوهنوردی برگزار خواهد شد . این مراسم با حضور ابراهیم نوتاش مترجم رمان کوه‌نوردی «سرطناب» و عباس محمدی ویراستار این کتاب و مؤلف کتاب «کوه‌نوشته‌ها» خواهد بود.

 

 

کتاب «سرطناب» یک رمان کوه‌نوردی است. این رمان به قلم روژه فریزون‌روش کوه‌نورد و داستان‌نویس فرانسوی (1111 - 1906) با نگاه به زندگی واقعی ژوزف راوانل (1931 - 1861) یکی از کوه‌نوردان و راهنمایان بزرگ فرانسوی در دوران پیش از جنگ جهانی دوم نوشته شده است. راوانل چند تایی از سوزنی‌های دشوار منطقه‌ی شامونی را برای نخستین بار صعود کرد و به همین دلیل نام او و هم‌طنابش امیل فونتن در تاریخ کوه‌نوردی ماندگار شد.
رمان سرطناب به بسیاری از زبان‌ها ترجمه شده و تا امروز بیش از چهار میلیون نسخه از آن به فروش رفته است. این داستان، ماجرای جوانی است که مردانِ خانواده‌اش از چند نسل پیش راهنمای کوه‌نوردان یا شکارچیان یا جویندگان کریستال بوده‌اند و اینک پدر او که خود راهنمای رسمی و ورزیده‌ای است و خطرهای کوهستان را می‌شناسد، نمی‌خواهد که پسرش هم راهنما شود، اما دست تقدیر رقم دیگری می‌زند.

دومین کتاب «کوه‌نوشته‌ها» گزیده‌ای از مقاله‌ها و یادداشت‌های عباس محمدی است. در این کتاب، می‌توان نوشتارهایی در زمینه‌ی تاریخچه‌ی شکل‌گیری صعودهای ورزشی در ایران، گزارش یک برنامه‌‌ی کوه‌نوردی در قفقاز، سرگذشت‌نامه‌ی چند کوه‌نورد برجسته‌ی ایرانی، تاریخچه‌ی فعالیت‌ها برای حفاظت دماوند و دیگر کوه ‌های ایران، و مطالبی درباره‌ی ضعف‌های کوه‌نوردی ایران و چند معضل محیط زیستی کشور را  خواهیدخواند.

 

آدرس محل برگزاری : «کافه فرش» (منیریه، خیابان معیری، پلاک ۱۱۸)

کوه نورد موفق / مقاله

علی‎رضا صدری: از مدت ها پیش همواره ذهن من درگیر این مساله بوده است، چه رازیست که بعضی ها "کوهنورد" شناخته می شوند، ولی بعضی دیگر با اینکه کوهنوردی می کنند، دیگران آنها را به عنوان کوهنورد نمی شناسند و قبول ندارند. به عبارتی "کوهنورد بودن" متفاوت است با "کوهنوردی کردن".
کم نبوده اند کسانی که سال ها با به خطر انداختن جان، مال، خانواده و همه چیز خود، با متحمل شدن آسیب های فراوان با تمام وجود تلاش کرده اند، به هر دری زده اند، حتی با تخریب دیگران و بی ارزش جلوه دادن فعالیت های آنان سعی کرده اند برای خود وجه ای کسب کنند، ولی هیچوقت بعنوان "کوهنورد" مقبولیتی نیافته اند و اگر هم ارتباطی با دیگران داشته اند، جز رابطه ای ظاهری و سطحی نبوده است. از طرف دیگر کسانی هم بوده اند که هرچند ممکن است فعالیت های خارق العاده ای نداشته اند، حتی علی رغم اختلاف نظر با دیگران، بعنوان "کوهنورد" مورد احترام و حتی به نوعی الگو بوده اند.


مدتی پیش بصورت اتفاقی به گفتارهای "موفقیت" دکتر فرهنگ هلاکویی گوش می دادم، به نظرم رسید چه ارتباط محکمی وجود دارد بین اصول موفقیت و اصول کوهنوردی، تو گویی کوهنوردی ورزش و فعالیتی است که طراحی شده است
برای تمرین چگونه موفق بودن و اینکه از ما انسان های موفقی بسازد. این بود که این نوشتار تحت عنوان "کوهنورد موفق" بر اساس گفتارهای موفقیت دکتر هلاکویی شکل گرفت، البته با این رویکرد که چگونه می توان کوهنورد موفقی بود یا اینکه کوهنورد موفق چه ویژگی هایی باید داشته باشد.

 

متن فوق بخشی از مقاله « کوه‎نورد موفق » به قلم « علیرضا صدری » است که به برای کوه نامه ارسال شده است. مقاله کامل را از لینک زیر دانلود نمایید.

 

 

دانلود مقاله کوهنورد موفق

 

 

دانلود نسخه های 2017 مجله Alpinist

نسخه های  بهار ، تابستان ، پاییز و زمستان مجله Alpinist که شامل شماره های 56 و 57 و 58 و 59 می باشد بر روی سرور سایت قرار داده شده اند تا به راحتی قابل دسترسی باشند.

 

 

برای دانلود مجلات بر روی لینک ها کلیک کنید.

 

 

 

دانلود مجله Alpinist شماره 56

 

 

 

دانلود مجله Alpinist شماره 57

 

 

 

دانلود مجله Alpinist شماره 58

 

 

 

دانلود مجله Alpinist شماره 59

 

 

این مجلات توسط محسن عسگری نویسنده وبلاگ ( کلاهه ) و از مدرسان برجسته GPS- نقشه خوانی - سنگ نوردی و برف و یخ در اختیار وبسایت کوه نامه قرار داده شده است.

 

معرفی کتاب / هیمالیا ؛ میعاد سفید

کتاب «هیمالیا، میعاد سفید »روز 20 اردیبهشت ماه در سنندج رونمایی شد .نویسنده کتاب سید واسع موسوی گفت: کتاب به شناساندن هرچه واضح تر هیمالیا و مقوله هیمالیانوردی به مخاطب می پردازد.نشانه گذاری و نمودارهای مسیرهای صعود در اغلب قلل هیمالیا در این کتاب آمده است.
وی همچنین دلبستگی به مردم و شایستگی کردستان برای کسب موفقیت های هرچه بیشتر در عرصه کوه نوردی و یادکردن از زنده یاد ' محمد اوراز' را مشوق خود برای چاپ کتاب برشمرد.

در این مراسم ؛ معروف اوراز به نمایندگی از خانواده محمد اوراز، حمید دهقان فاتح اورست، جمشید خیرآبادی مربی نام آور کشتی کشور و دکتر انور دوله مه ره یی، رئیس فدراسیون کوه نوردی اربیل اقلیم کردستان از جمله مهمانان آئین رونمایی از این کتاب بودند.

سیدموسوی قله های کورژنسفکایا و سامانی درتاجیکستان و 2 قله پوبدا با ارتفاع هفت هزار و 439 و خانتگری با ارتفاع هفت هزار و 10 متر در قرقیزستان را فتح کرده است.

گفتگوها