مراسم تقدیر و تجلیل از پیش کسوتان کوه نوردی به همت کارگروه آموزش و کارگروه پیش کسوتان هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان تهران و جمعی از علاقه مندان به کوه و کوه نوردی در سالن مرکز آموزش نیروهای انسانی باقرالعلوم با شرکت و استقبال خوب کوه نوردان برگزار شد.
این مراسم که قرار بود در ساعت 17 آغاز شود با 50 دقیقه تاخیر در ساعت 17.50 شروع شد.
حضور پیش کسوتان و کسانی که گرد پیری بر سر و رویشان نشسته بود در سالن جلب توجه می کرد. در این مراسم از اساتید،پیش کسوتان و کوه نوردانی که سالیان سال در این عرصه تلاش کرده و شاگردان بسیاری به جامعه کوه نوردی تحویل داده اند تقدیر به عمل آمد.
پیش کسوتان و کوه نوردانی که مورد تقدیر قرار گرفتند عبارت بودند از:
خانم «اکرم عربی» همسر زنده یاد «محسن نوری»
آقایان:
«شاملو»
«مولایی»
«علی اصغر مریخی»
«هادی بنکدار»
«حامد کرامت» و «پرستو ابریشمی» که با نمایش کلیپی از کوه نوردی و سنگ نوردی ایشان همراه شد.
همچنین در ادامه برگزیدگان مربیان کوه نوردی و سنگ نوردی استان تهران معرفی شدند که عبارت بودند از:
آقایان:
«حسن جواهر چور»
«مهدی فراهانی»
«محسن عسگری»
و خانم ها:
«ناهید ناصری»
«لیلا زندی»
«نادیا اسمی خانی»
و منتخبان مربیان صعودهای ورزشی
آقایان:
«جعفر شکوری»
«علی اکبر زاده»
«سید امیر گلشن»
و خانم ها:
«نسرین عبدالرحیمی»
«معصومه رجبعلی»
لازم به ذکر است در خلال این مراسم برخی از دست اندرکاران این رشته ورزشی صحبت هاب کوتاهی کردند از جمله:
«مرتضی رمضانی» رییس هیات کوه نوردی استان تهران، «پروانه کاظمی» بانوی هیمالیانورد، «هادی صابری» دبیر فدراسیون کوه نوردی که جملگی در صحبت های کوتاه خود از پیش کسوتان و زحمت کشان این عرصه تشکر و قدر دانی کردند همچنین یک قطعه موسیقی به صورت زنده برگزار شد.
اما نکته برجسته و حائز اهمیت بسیار، صحبت های کوتاه، اما قابل تامل و در خور توجه «حامد کرامت» در خصوص حادثه دیزین 88 و حکم محکومیت «سعید صبور» بود.
وی ضمن تقدیر و تشکر از بانیان این مراسم و لطف و عنایت به او و همسرش و همینطور تقدیر ازمربیان پیشین خود گفت:
متاسفانه امنیت شغلی کاری و حرفه ای مربیانی که از این راه ارتزاق می کنند امروزه مغفول مانده و این طیف نه بازنشستگی دارد و نه آتیه ای و ایشان بعد ها که دیگر سن شان بالا برود و قادر به کار نباشند چه باید بکنند؟ از طرفی در کنار امنیت شغلی این مربیان، امنیت روانی اینان نیز تحت الشعاع حکم صادره اخیر دادگاه در خصوص حادثه دیزین قرار گرفته است. وی ضمن دلجویی از خانواده جان باختگان بهمن 88 دیزین و اظهار تاسف از حادثه پیش آمده و همینطور تاکید بر اینکه دیه مذکور باید پرداخت شود ادامه داد:
اما حکم حبس «سعید صیور » را غیر منطقی و نادر می داند و گفت این حکم تا جایی که اطلاع دارم در هیج جا و هیچ کشوری مسبوق به سابقه نبوده و تایید این حکم در آبنده تبدیل به وحدت رویه ای قضایی خواهد شد که بعد از آن در هر حادثه ای دادگاه به سراغ مدیران باشگاه ها برود. این مسئله موجب خواهد شد افراد از باشگاه داری رویگردان شده و به خاطر نبود امنیت یا تعطیل کنند یا به فعالیت های معمولی اکتفا کنند. چرا که نگران خواهند بود هر اتفاقی می تواند منجر به صدور حکمی به مانند حکم صادره برای سعید صبور شود و گریبان آنان را بگیرد و این یعنی عدم تمایل به باشگاه داری چه در کوه نوردی و چه سایر رشته های ورزشی و بالتبع، توقف رشد کوه نوردی و بیامد آن کاهش ورزش و ورزشکار و باشگاه داری و نهایتا افزایش بزه های اجتماعی ! چرا که دیگر کسی رغبتی به آموزش کوه نوردان به خاطر مخاطرات احتمالی نخواهد داشت و نتیجه آن مغفول ماندن آموزش های کوه نوردی و افزایش خطرات و باشگاه و باشگاه داری است. وی گفت حکم سعید صبور نه فقط برای سعید صبور بلکه بر علیه همه مربیان کوه نوردی است و انتظار دارد جامعه کوه نوردی با اجماع خود راهی برای حل این مشکل بیابند.
مراسم با پذیرایی در ساعت 20 به پایان رسید.
تنظیم گزارش: فرشید داوودی
عکس ها: بهرام پور علی بابا